Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Zazou, Fable en Flux gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Zazou is op dit moment traditioneel Groot Internationaal Europees Kampioen & TICA Double Grand Champion. Iridium Soul Flux, uit het laatste nestje van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Groot Internationaal kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • TICA Show Asperen april 2018 16 april 2018

  Dit weekend mocht Fable mee naar zijn allereerste TICA show in Asperen, Nederland. Flux mocht ook mee om eens te laten zien hoe het moet. Dat is (nog niet) helemaal gelukt want normaal zo dappere kleine Fable vond de ringkeuring maar een eng iets! Geheel onverwacht, want andere shows, open dagen, mee naar de boerenbond en gezellig mee naar mijn ouders vindt ie écht geweldig, dus we moeten nog even oefenen en als Fable TICA echt niet leuk vindt, mag ie gewoon lekker thuisblijven. Hier issie net voor de show nog even lekker in de tuin gaan spelen, hij was helemaal doorweekt:

  De resultaten:
  Ptiprince Iridium Fable:
  2x 10th best kitten allbreed!

  Fable, gemaakt tijdens de open dag. (het was buiten en hij was los dus dat vond ik een beetje spannend)

  Iridium Soul Flux:
  2x 9th best cat allbreed
  8th best cat allbreed
  10th best cat allbreed
  5th best cat specialty
  3th best cat Congress without white
  2nd best cat Female Congress (echt super goed zo’n tweede plaats…maar een eerste plek had de Supreme titel gegeven haha. Ach, dat houdt het spannend !)

  Flux met haar lintjes (de linker is van Fable, de rest van Flux)

  In totaal heeft Flux zeven finales gehaald, echt geweldig want dit is één van de laatste shows van het seizoen en dan proberen alle best scorende katten nog de laatste puntjes te scoren.

  En toen vond Fable het wel weer tijd om naar huis te gaan, dus hij was alvast in het mandje gaan zitten:

  Lees verder →
 • Open dag & Fable’s resultaten 8 april 2018

  Hoewel de katten onze oppas heel gezellig vonden, zijn ze geloof ik wel blij dat we weer terug zijn uit India. In India hebben we hun verre neven de tijger, het luipaard en de jungle cat bezocht. Heel indrukwekkend!

  Dit weekend was daarnaast de open dag op de praktijk. We hadden verschillende raskatten uitgenodigd (nouja, hun baasjes dan) en natuurlijk mochten Zazou, Flux, Fable & Toeter ook mee. Ze hebben het net als vorige jaren weer erg leuk gevonden, zowel de katten als alle kinderen en zijn de hele dag geknuffeld, geaaid en verwend met snoepjes. 
  Ondertussen is Fable’s genetische screening ook binnen, en kan ik gelukkig melden dat Fable negatief is getest op álle bij katten voorkomende genetische afwijkingen. Daarnaast draagt Fable smoke en kan hij samen met Flux dus (25% kans) zorgen voor smoke kittens. 

  Fable’s profiel is hier te bekijken:
  https://os-cats.genoscoper.com/crm/animal/os/RSC0650/pass

  Volgende week gaan we weer naar Asperen, naar de Nederlandse TICA show! Flux en Fable mogen deze keer allebei mee. 

  Lees verder →
 • Sneeuwpret en showpret 6 maart 2018

  Sneeuw? Wat is dat? Dat zal Fable wel zo ongeveer gedacht hebben. Je kunt er kuilen in graven en heel hard doorheen rennen. En je kunt er grote sneeuwballen van rollen en daar dan gezellig op de uitkijk zitten:

  Leuk! Dat vonden ze natuurlijk allemaal, behalve Toeter die deze keer vanaf de verwarming naar de sneeuwpret heeft zitten kijken. Hij vond dat je daar maar koude poten van krijgt. 

  Na de sneeuwpret van zaterdag was het zondag tijd voor showpret in Baarn op de kattenshow daar. Voor de allereerste keer mocht Fable ook mee dus die heeft op de heenweg natuurlijk gezellig een liedje gezongen. 
  Al heel vroeg op de ochtend mochten we naar de keurruimte. In het begin nog heel spannend voor Fable, de luidsprekers en al die mensen, maar gelukkig had ie al snel begrepen dat er niets aan de hand was. Hij kon ook lekker rondwandelen door zijn grote kooi omdat Flux toch het grootste deel van de dag bovenop de kooi heeft liggen slapen dus dat was ook prima.

  Iridium Soul Flux heeft haar eerste punt onderweg naar groot internationaal kampioen gehaald en was van de vier aanwezige Mau’s de Beste in Variëteit en is genomineerd voor Best in Show.

  Ptiprince Iridium Fable is nog te jong om echt titels te halen maar heeft wel een U1 gehaald en een heel goed keurrapport. Uiteindelijk ging Fable er zelfs met een grotere beker vandoor dan Flux want Fable is Best in Show geworden op zijn allereerste show! Hij vond het wel een beetje koud in de hal dus heeft ie onder een dekentje liggen slapen:

  Onderweg naar huis heeft hij voor de verandering stil geslapen….maar nu issie natuurlijk met heel veel lawaai muizen door het huis heen aan het slepen afgewisseld met door de tuin rennen samen met Flux, Zazou en Toeter. Die zijn voorlopig nog niet moe!
  De volgende show staat gepland in Asperen op 14 en 15 april.

  Lees verder →
 • Zomaar 24 februari 2018

  Met Fable erbij is het lekker druk in huis. Alle haarelastiekjes worden door het hele huis gesjouwd. Zelfs hele kussens worden meegesleept en verplaatst om mee te spelen. En ’s nachts komt er steeds zo’n koude natte neus voorbij als je niet snel genoeg Fable komt aaien. 
  Het is dan ook echt een enorme knuffel:

  En als het weekend is, verwachten ze allemaal extra lekker eten, en gaan ze met z’n allen onder het keukenkastje zitten wachten tot er iets komt:  (vlnr: Flux, Zazou, Fable & bengaal Toeter)

  Volgend weekend weer naar een kattenshow, deze keer in Baarn op zondag 4 maart. 

   

  Lees verder →
 • Neocat Wereldshow Houten 28 januari 29 januari 2018

  De laatste zondag van de maand, dus het is weer tijd voor de jaarlijkse Neocat wereldshow. Flux mocht gezellig mee om hopelijk het laatste puntje voor haar Internationale Kampioenschap te scoren.
  Bijna alle Mau fokkers waren aanwezig en in totaal waren er zeven Egyptische Mau’s in de zaal, super leuk! In totaal zijn er drie Egyptische Mau’s genomineerd voor de Best In Show, waaronder Fluxje, maar helaas hebben we het geen van allen gehaald. (maar we zijn blij met zoveel nominaties natuurlijk!)


  Flux heeft een groot deel van de dag gezellig op de kooi door gebracht om naar de bezoekers te kijken en andersom:


  En goed nieuws: ze heeft ook haar laatste CACIB gehaald en mag zich (naast regional winner quadruple grand champion) nu ook Internationaal Kampioen noemen!

  Om Fable te laten wennen aan het gebeuren op een kattenshow gaan we 4 maart naar Baarn naar een wat kleinere kattenshow van de NLKV. In april gaan we dan voor het eerst naar een grote TICA show in Asperen.

  Tegen de tijd dat we ´s avonds weer thuis waren, wilde Fable natuurlijk graag nog even knuffelen:

  Lees verder →
 • Ptiprince Iridium Fable 23 januari 2018

  Nu alle kittens een nieuw baasje hebben gevonden, werd het toch wel een beetje stil in huis. 
  Gelukkig is daar nu verandering in gekomen en hebben we sinds deze week weer nieuw gevlekt leven in huis in de vorm van een Egyptische Mau katertje:
  Ptiprince Iridium Fable!

  Fable komt helemaal uit Odessa gevlogen met dank aan zijn fokker Ievgeniia Sorochenko. Hij mocht natuurlijk gewoon mee in de cabine maar dan nog was het een lange reis. Gelukkig voelt Fable zich al heel goed thuis hier en hij is een écht enorme knuffel. (hij probeert zelfs even mee te helpen met het zichzelf op de website zetten, super handig!)
  Het filmpje is van de eerste dag dat hij hier was:

  Ik hoop door een katertje van zover weg te halen weer wat verder bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling én de gezondheid van de Egyptische Mau in Nederland en omstreken. De komende periode zullen we eerst zien of Fable goede punten haalt op de show. In de toekomst (maar daar is ie nu nog een beetje jong voor) hopen we op mooie & gezonde kittens van Fable! 

  Lees verder →