Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Zazou, Fable en Flux gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Zazou is op dit moment traditioneel Groot Internationaal Europees Kampioen & TICA Double Grand Champion. Iridium Soul Flux, uit het laatste nestje van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Groot Internationaal kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • Kittens? 18 augustus 2018

  Het is nog wel héél vroeg, maar Flux is momenteel krols en Fable doet hard zijn best om te leren hoe het kittens maken werkt. Hopelijk binnenkort dus goed nieuws! Ik heb nog geen mailtje naar mijn wachtlijst gestuurd, maar misschien gaat dat over een paar weken wel gebeuren 🙂

  Vandaag mochten Flux en Fable weer even mee naar het werk omdat we nog foto’s nodig hadden voor de website over bloeddrukbepalingen. Fable’s foto is uiteindelijk het mooiste geworden:

  Gelukkig was het spreekuur verder vrij rustig en mochten Flux & Fable gezellig in de spreekkamer spelen. Flux wilde het liefst slapen op de weegschaal zoals je ziet. 

  Komend weekend gaat Fable mee naar de FIFe show in Oss om hopelijk zijn kampioenstitel compleet te maken!

  Lees verder →
 • Show Kleve 22 juli 24 juli 2018

  Lang lang geleden ben ik voor het eerst wezen kijken naar Egyptische Mau’s op een kattenshow in Kleve, Duitsland. Nu, vele jaren later, ben ik vandaag op diezelfde plek voor een kattenshow met mijn eigen Mau’s Fable en Fluxje. In een fijne koele hal gelukkig want het is buiten nog steeds zo warm.

  Resultaten:
  -Iridium Soul Flux heeft haar 3e CAGCIB gehaald en is daarmee Groot Internationaal Kampioen!

  -Ptiprince Iridium Fable heeft zijn allereerste CAC gehaald op weg naar kampioen, heeft de Rassesieger gewonnen en daarnaast een nominatie voor Best in Show maar helaas verloren van een mooie kat die uiteindelijk Best of Best werd 

  ’s Avonds hebben de katten in de afkoelende tuin nog fijn tikkertje gespeeld en vlinders gepest. Foto van gistermiddag toen ze siësta aan het houden waren & foto van Zazou die tijdens de show alleen thuis siësta moest houden met Alphons.

  De volgende show is in 4 en 5 augustus in Neuss/Holzheim bij Düsseldorf in de buurt, een ‘zeldzame rassen’ show. –> update, deze show gaat ook al niet door. Mogelijk gaan we naar de show in Oss als we daar mogen showen. (dat is een Fife show)

  Hopelijk ook binnenkort kittens…maar geloof ik vinden de dames het momenteel nog iets te warm om eens krols te worden haha. 

  Lees verder →
 • Award of Excellence 7 juli 2018

  Hoewel we niet zoveel geshowd hebben dit jaar, heeft Flux toch weer een nieuwe award in de wacht weten te slepen:

  Over 2 weken gaan we weer naar een kattenshow, in Kleve, Duitsland op 22 juli.
  Zowel Zazou als Flux worden hopelijk in de komende weken krols en ik hoop dan ook dat we over een tijdje kittens mogen verwelkomen!

  Lees verder →
 • Show E.C.A. Westerlo 19 juni 2018

  Deze keer een show in Westerlo, België. Eigenlijk zouden we naar de Egyptische Mau special in Gouda gaan, maar helaas ging deze show door gebrek aan inschrijvingen niet door. Gelukkig is Westerlo ongeveer even ver weg en Flux heeft om straks Groot Internationaal kampioen te worden ook punten uit het ‘buitenland’ nodig.

  Van te voren hebben ze er wel alles aan gedaan om niet mee te hoeven: Flux had door rood gruis gerold dat ergens lag omda Alphons een gaatje had geboord en dat was zo hardnekkig dat ze zelfs in bad moest om het weer uit haar vacht te krijgen. En Fable had zo vlak voor de show eens goed met een spitsmuis of iets dergelijks gevochten en zijn wang zag eruit alsof de spitsmuis gewonnen had en 10 minuten voor vertrek had ie z’n kop nog even onder de hars gesmeerd. Ach ja, het houdt je in ieder geval bezig en ze hebben in ieder geval lekker buiten gespeeld.

  Na een half uur rijden moesten we al van de snelweg af. Ruim 35 minuten door kleine dorpjes verder kwamen we dan in the middle of nowhere aan op de show. Maar wel een gezellige hal en goede catering dus wat wil je nog meer.

  Flux en Fable waren als aller allereerste aan de beurt bij de keurmeester. Een beetje verbaasd zaten ze te kijken: we zaten toch net pas ín de kooi. Gelukkig is verbaasd voor de Mau een goede gelaatsuitdrukking. 

  De resultaten:
  Iridium Soul Flux:
  CAGCI
  Best in Show en Best of Best volwassen poezen én nominatie voor best overall

  Ptiprince Iridium Fable:
  EX1
  Best in Show en Best of Best katers 6-9 maanden én nominatie voor best overall

  Als bonus nog wat extra foto’s van de fotoshoot:

   

  Lees verder →
 • De gewonnen fotoshoot 16 juni 2018

  Een tijdje geleden had ik een fotoshoot gewonnen door @Sniff, inspired by animals. (Wie wint er nou ooit iets via facebook! Maar goed, het kan dus toch)

  Nog voordat alles stond zaten ze al heerlijk in de weg. Eerst het uitrollen van de antislipmat: hup een Flux & Zazou uitgestrekt liggend op dat matje. Daarna de lampen opbouwen en het doek op de tafel. Fable zat al ín de rol met achtergrond papier voordat hij ook maar vast zat. 

  Zodra het papier lag, wilden ze ALLEMAAL op de foto. Het liefst hun achterkant natuurlijk. Deze foto is een goede impressie van hoe graag ze dat wilden: 

  Ze hebben geprobeerd de hele fotostudio om te gooien (gelukkig niet gelukt) en Fable is speciaal nog even naar buiten gegaan om wat slakken (in z’n vacht) te halen om lekker over alle spullen uit te smeren >< 
  En ben je net bezig met foto’s van Flux, komt Zazou languit in de weg liggen. Dat was sowieso Zazou’s enige pose: gestrekt op haar zij als echt fotomodel. 
  Gelukkig zijn de foto’s wel heel goed gelukt en staan ze er mooi op. Speciaal voor kater Fable hebben we nog een mooie foto met een roze achtergrond gemaakt, Fable’s lievelingskleur. Ach, als echte kater moet je daar tegen kunnen hè. 

  En dan hier het resultaat:

  Fable, Flux & Zazou

  Fable

  Flux

  Toeter & Zazou

  Fable in ’t roze

  Met de foto’s van de laatste tijd zijn ook het logo, de achtergrond van de website en de individuele kattenpagina’s aangepast. 

  Lees verder →
 • Voorjaar 2018 8 mei 2018

  Het weer wisselt de laatste dagen tussen stralende zon en koud met regen. Stralende zon heeft absoluut de voorkeur van de katten. Soms slapen ze zelfs ’s nachts in de kruidentuin onder de plantjes. Meestal gaan ze net voor zonsopgang naar buiten om vogeltjes te kijken en muizen te vangen en komen ze wat later eens kijken of wij al zijn opgestaan. Ook ’s avonds zitten ze graag op hun plankjes in de walnotenboom omdat ze van daaruit over de akker van de buren kunnen kijken naar het kanaal. 
  Maar ook regen vinden ze, mits af en toe, niet heel erg. Midden in een zomerse regenbui gaan ze gerust buiten spelen om eens helemaal nat te regenen. Dat scheelt weer een hoop wassen al die regendruppels, een beetje praktisch moet je wel zijn als kat. 

  Hieronder foto’s van Flux & Fable in de pruimenboom toen deze in bloesem stond:

  Fable

  Fable

  Flux (Flux eet de bloesems op…)

  Flux

  Flux (dit is mijn favoriete foto!)

  Over een paar weken gaan Flux & Fable weer mee op show: naar Gouda 17 juni waar een Egyptische Mau Special gehouden wordt. 
  Update: de show in Gouda gaat helaas niet door, dus gaan we 17 juni naar Westerlo in België toe 

  Lees verder →