Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en ik de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Zazou, Fable en Flux gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Zazou is op dit moment traditioneel Groot Internationaal Europees Kampioen & TICA Double Grand Champion. Iridium Soul Flux, uit het laatste nestje van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Groot Internationaal kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • Kittens week 5 (Flux) en week 3 (Zazou) 8 oktober 2017

  Recordhouder Byte zit momenteel al ruim boven de 700 gram. Fijn als alle kittens van Flux goed eten en groeien, een goede start is belangrijk. Nova en Nox eten natuurlijk nog niet, maar hebben wel uitgevonden hoe ze zelf uit de bench moeten ontsnappen en lopen dus vrolijk rond in de kattenkamer. En: ze wonen nog steeds in de kattenkamer! Dat is wel zo fijn, want daar kunnen ze met z’n allen fijn spelen en rondrennen de hele dag. 
  Foto: Flux & Nova

  Ondertussen zijn Chomp & Nibble gereserveerd en komen er vandaag en dinsdag nog mensen kijken voor in totaal vier kittens. Daarna ga ik weer mailtjes sturen naar de volgende op de wachtlijst 🙂 Het duurt eventjes zo, maar ze zijn pas 5 weekjes en ik laat graag iedereen in volgorde van de wachtlijst komen zodat iedereen fijn zijn eigen kitten-keuze kan maken!

  Zazou & Flux krijgen ondertussen maar honger van al die kittens en zitten regelmatig samen te bedelen om nog meer eten:

  Onder ‘foto’s’ staan vanavond weer een paar nieuwe foto’s van alle kittens. Hier alvast een voorproefje!

  Lees verder →
 • Kittens week 4 (Flux) en week 2 (Zazou) 1 oktober 2017

  De kittens van zowel Flux als Zazou doen het super goed. Poesjes Nova & Nox gaan richting de 300 gram, en Bit, Byte, Gobble, Nibble, Trybble & Chomp groeien prima en zitten al rond de halve kilo! Sinds gisteren zijn ze ook vrolijk begonnen met brokjes eten (meestal beginnen ze met natvoer, maar deze lichting heeft besloten dat brokjes lekkerder zijn) en de eerste plasjes op de kattenbak zijn al gedaan. En heel voorzichtig proestend een slokje water proberen, om er vervolgens hard doorheen te rennen en alles lekker nat te maken is natuurlijk ook super leuk. 

  Momenteel woont alles (nog steeds gezamelijk) sinds gisteren beneden in de kattenkamer, dus vannacht voor het eerst een nachtje zonder gepiep in de slaapkamer, dat was wel lekker! En wie weet blijven ze voorlopig wel beneden..je kunt hopen! 

  Het was ook een goede week voor de prijzenkast want we hebben de Neocat-kat beker opgehaald op de Neocat show te Hoevelaken (de beker is een stuk groter dan Flux!) en ook de prijzen van de uitreiking in Polen (15th Best Kitten, 20th Best Shorthair) zijn binnen. Foto’s hiervan volgen nog wel een keertje. 
  De albums van de kittens zijn weer bijgewerkt, als je onder ‘foto’s’ kijkt of op de plaatjes in de post hieronder klikt, kun je de nieuwe foto’s bekijken. Ook in de albums van Nova en Nox staan wat nieuwe foto’s!
  Nibble is momenteel definitief gereserveerd (het smoke katertje), verder ben ik nog rustig bezig om één voor één nieuwe baasjes uit te nodigen. 

  Lees verder →
 • Kittens week 3 (Flux) en week 1 (Zazou) 23 september 2017

  Een filmpje zegt het meeste:

  De kittens van Flux zijn nu drie weken oud. Op het filmpje slapen/drinken ze, maar ze kunnen ook al best hard rondrennen en proeven van alles (maar echt eten moet nog komen). De kittens van Zazou zijn nu ruim een week oud en de oogjes gaan voorzichtig open. Ze slapen graag bovenop de stapel van de zes oudere kittens, dat is lekker warm. 

  De fotoalbums zijn bijgewerkt op de pagina ‘foto’s kittens.

  Vooral de nieuwe foto van Trybble is zó schattig!
  Er zijn ook nieuwe foto’s van Nova & Nox (Zazou’s kittens) maar die zijn eigenlijk nog gewoon te klein om een goede foto te maken. Ik ben net begonnen de eerste twee mensen op de wachtlijst uit te nodigen om volgende week te komen kijken 🙂

   

  Lees verder →
 • Kittens Zazou! 16 september 2017
  Donderdagavond 14 september was het zo ver: waar Zazou tot die tijd alleen bij de kittens van Flux aanwezig was als rustig spinnende bewaking net buiten hun slaapplek, werden de kittens nu een stuk interessanter. Ze moesten eens goed gewassen worden en ook Zazou´s ‘kitten’ Flux kreeg een fijne wasbeurt. En na even de kast te inspecteren (de plek waar vorige keer de kittens geboren moesten worden van Zazou) werd toch al snel besloten dat het in de ronde bench bij Flux veel gezelliger was. Niet heel praktisch met zes rondkruipende kittens, maar blijkbaar wel heel gezellig. En zo gezegd zo gedaan: om zes uur en om acht uur kwamen dan ook in totaal twee prachtige zilveren poesjes ter wereld: Nova en Nox.
  Flux heeft goed meegeholpen met droogmaken en de kittens hebben nu fijn twee mama’s om bij te drinken. Ik vind twee kleintjes nog wel spannend tussen de wat grotere kittens van Flux, maar Flux is erg gehecht aan de twee nieuwe poesjes en ik moet het echt niet in mijn hoofd halen om ze te verplaatsen want dan worden ze snel geapporteerd en weer aan de stapel toegevoegd. (Zazou vindt zoals altijd alles prima)
  Gelukkig wogen de kittens met een volle maag allebei 90 gram donderdagavond en waren ze allebei ook nog eens 12 gram aangekomen toen ik ze vrijdagochtend weer woog dus dat gaat prima. De komende dagen worden ze wat vaker gewogen om in de gaten te houden of ze voldoende melk binnen krijgen. Slapen in de stapel met grotere lekker warme kittens bevalt ze in ieder geval prima.

  De conclusie is in ieder geval dat we nu een super gezellig stapel van acht stipjes hebben met twee hele gelukkige mama’s, dus wat wil je nog meer!
  Morgen zal ik voor alle kittens weer wat nieuwe foto’s aan de galerijen toevoegen, vandaag ga ik lekker van de kittens genieten 🙂
  EDIT: de foto’s zijn toegevoegd. Enjoy! (zie foto’s, klik op de galerijen)
    

  Lees verder →
 • Kittens 11 dagen oud 9 september 2017

  De kittens zijn nu 11 dagen oud. Ze hebben allemaal hun oogjes open, maar ze slapen nog zo veel dat ze hun oogjes meestal dicht hebben. Ze groeien heel goed en zitten nu allemaal rond de 200 gram. 

  Alle albums van de kittens zijn ge-update met de eerste foto’s van de kittens. Echt goede foto’s zijn het nog niet, want ze zijn a) héél klein en b) zitten niet stil en c) liggen lekker verstopt bij mama te drinken het grootste gedeelte van de tijd.  
  Maar als je onder het kopje ‘foto’s’ kijkt, kun je de albums voor alle zes de kittens bekijken!

  Nog beter is natuurlijk een filmpje: 

  Als alles goed gaat, krijgt ook Zazou deze week (volgend weekend) kittens!

  Lees verder →
 • Kittens 6 dagen oud 5 september 2017

  Alle zes de kittens van Flux groeien prima, op het filmpje zijn ze 6 dagen oud. Zoals ik bij de Mau gewend ben, hebben ze al heel snel de oogjes open. (normaal pas zo rond de 12 dagen bij katten) Bit het zilveren poesje is echter onze nieuwe recordhouder met na 48 uur al één oog open!

  In het filmpje zijn ze leuk ruzie aan het maken wie waar mag drinken, momenteel hun grootste hobby.

  Lees verder →