Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Fable, Flux & Dots gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Iridium Soul Flux, dochter van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince Iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Europees kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • Show ECA 13 januari 14 januari 2019

  Showtime! Op naar de eerste show van het jaar: de European Cat Association show in Westerlo. Wat gelijk opvalt: vorig jaar heb ik echt bijna alle Belgische plaatjes vanaf de snelweg tot Westerlo uitgebreid mogen bekijken maar deze keer gaat de route grotendeels over een 70 kilometer/uur weg en ben ik er met een dik uur al! Helaas te laat om nog een fatsoenlijk parkeerplekje te vinden….zeker een kilometer van de hal af moet ik mijn auto parkeren en dan lopen met alle kattenzooi. Want ik kan best efficiënt inpakken maar omdat ik vorige keer net naast de hal stond heb ik dat dus totaal niet gedaan. Pfffff.

  De showhal is wel lekker warm, dat is een groot pluspunt (behalve als je dus net een heel eind naar de auto hebt gesnelwandeld maar goed) En naast kattenspulletjes kun je zelfs Tupperware kopen 😂

  Flux en Fable mochten gezellig mee. Fable was helaas ondanks de deze keer redelijk rechte weg een beetje misselijk geweest en had hierbij niet de beschikbare kattenbak geraakt maar Flux…. De dag begon niet al te geweldig. Gelukkig zijn katten prima af te vegen en de Mau’s hebben verder geen speciale ‘grooming’ nodig dus even poetsen en probleem opgelost.

  De resultaten:
  Iridium Soul Flux heeft haar eerste certificaat richting Groot Europees Kampioen binnen. De laatste klasse voordat ze naar de wereldkampioen klasse mag. (maar dat duurt nog wel even)
  Ze is daarnaast Best in Show én Best of Best geworden!

  Ptiprince Iridium Fable heeft zijn 2e certificaat voor Groot Internationaal Kampioen binnen, hopelijk over twee weken in Houten zijn laatste certificaat voor deze klasse. (omdat we nu één buitenlands certificaat hebben, heeft hij er maar 3 nodig ipv 4)
  Fable is daarnaast Best in Show geworden

  Ondertussen weer fijn veilig thuis en de katten zijn buiten in de regen aan het spelen. Rare beesten 😁
  Over 2 weken is het alweer tijd voor de wereldshow van Neocat! Daar mogen Flux & Fable ook mee naar toe.

  Fable

  Flux & Zazou

  Lees verder →
 • Gelukkig nieuwjaar! 14 januari 2019

  Deze foto´s stonden eerst als berichtje op de website maar zijn vreemd genoeg verdwenen dus hier nogmaals:

  Lees verder →
 • Verdrietig nieuws 22 december 2018
  Helaas heb ik heel verdrietig nieuws vandaag: Zazou’s kittens hebben het niet gehaald.
  De afgelopen twee weken waren we al heel erg bezorgd om Zazou & haar toekomstige kittens. Ze was veel te vroeg haar slijmprop verloren (deze sluit de baarmoeder normaal af tot vlak voor de geboorte) en had wisselend steeds uitvloeiing en dat is meestal een heel slecht teken. 24 uur per dag hebben we haar in de gaten gehouden, gelukkig slaapt ze met haar dikke buik altijd in mijn knieholtes zodat ik haar nooit uit het oog verlies. Zazou zelf is gelukkig de hele periode extreem vrolijk geweest, heeft heerlijk buiten gespeeld, als een koningin op schoot geslapen en gegeten als een bootwerker. 
  Al snel was duidelijk dat er nog maar één levende kitten aanwezig was en dit kitten wilden we natuurlijk alle kansen geven. Helaas is ook dit laatste kleine zilveren katertje vandaag overleden. Met Zazou gaat het naar omstandigheden heel goed. Ze heeft gelukkig Flux die de afgelopen dagen heel lief heeft meegeholpen om de werpplek (onderin mijn inloopkast) mee om te graven en alle dekentjes goed te leggen. Nu Zazou geen kittens heeft, is surrogaat-kitten Flux nog nooit zo schoon gewassen geweest en liggen ze heel lief als een balletje te slapen. De foto is van net, Zazou ligt tegen een warme pittenzak aan en Flux komt haar even lief wassen.
  Zazou krijgt speciale medicijnen om de melkgift te stoppen en zal als het goed is over een paar dagen weer helemaal de oude zijn, hoewel ze waarschijnlijk echt wel door heeft dat er geen kittens zijn. 
   
  Ik snap dat dit een hele grote teleurstelling is voor de mensen op mijn wachtlijst die natuurlijk graag een nieuw huisgenootje willen verwelkomen en sinds de echo-beelden met smart hebben zitten wachten. Ook voor mij is het even slikken, alles is helemaal in orde gemaakt voor een nestje schattige stipjes-pluizenbollen en ik had niets liever gewild dan daar de komende periode heel veel mee knuffelen. Helaas is het even net iets anders gelopen en voor mij is het belangrijkste dat Zazou helemaal in orde is.
  Ik verwacht nog steeds in de komende maanden een nestje van Flux en tenzij je specifiek een mailtje stuurt blijft je hiervoor op de wachtlijst staan. Als er geen interesse meer is, is dit natuurlijk geen enkel probleem, het is een vrijblijvende wachtlijst & stuur dan even een mailtje.
  Lees verder →
 • Nog maar twee weken wachten 4 december 2018

  Hopelijk hoeven we vanaf vandaag nog maar twee weken te wachten tot de kittens van Zazou geboren worden. Zazou begint langzaam wat dikker te worden en krijgt sinds een paar dagen alvast aangepaste voeding met meer energie. Kittens in elkaar zetten kost immers veel energie! Ze ligt veel te slapen op de verwarming (met een buik die gezellig aan twee kanten uitsteekt) maar ze maakt ook regelmatig een ommetje buiten mits het niet te hard regent. 

  Fable & Flux doen ondertussen een wedstrijd wie het gemeenst kan kijken met een speeltje in hun mond:

  Lees verder →
 • TICA EN Regional Show Asperen 5 november 2018

  De Europe North Regional show. En dat in Nederland! Daar moest ik natuurlijk heen samen met Fable. De eerste dag mocht Flux ook gezellig mee als gezelschap voor Fable, daarna moest Fable het alleen met mij als gezelschap doen (en een bakje roomkaas..het beste gezelschap volgens Fable)
  In totaal waren er 200 katten en 9 verschillende keurmeesters uit de hele wereld, heel veel competitie dus en een lastige show om finales te halen. Vrijdagavond was erg gezellig met de pyjama party en het door iedereen meegenomen eten en ook zaterdag en zondag was de sfeer super. Gezellige mensen en super strakke organisatie zoals ik gewend ben op deze fijne show.

  De resultaten:

  Ptiprince Iridium Fable:

  4e in de specialty ring op vrijdag
  6e in de specialty ring op zaterdag
  5e in de specialty ring op zondag
  Ennn op zondag ook nog een 4e allbreed plek!!!

  Als ik goed geteld heb (en ik hoop heel erg dat ik goed geteld heb!!!) heeft Fable hiermee genoeg punten én finales om TICA Grand Champion te worden! En dat in maar 1.5 show 😍😍

  De komende weken staan er eventjes geen shows gepland en gaan we rustig aftellen naar de bevalling van Zazou half december!

  Lees verder →
 • Kittens verwacht! 31 oktober 2018

  Zazou zou nu 2.5 week drachtig moeten zijn van Fable. Meestal zie ik dat ze dan tekenen gaat vertonen van ochtendmisselijkheid. Maar…helemaal niets! Twijfel twijfel…met genoeg geduld weet je natuurlijk vanzelf of ze nu drachtig is of niet. Maar ja, geduld, dat is best lastig soms. Vandaag dus toch maar Zazou opgehaald om op het werk even kort met de echo naar binnen te kijken. Zonder de buik kaal te scheren natuurlijk, anders heeft ze straks een koude kale buik en dat is het nu ook weer niet waard. Meestal scannen we pas zo rond de 21-28 dagen dracht…maar ik weet dat het vanaf 12 dagen al wel moet kunnen. Dus goed zoeken, en ja zie hier het resultaat:

  Dat perfecte ronde bolletje dat je ziet: dat is waar de kitten in zit! Op de bewegende beelden van de echo konden we ook de vruchtvliezen en de foetus al goed zien zitten. In totaal hebben we zelfs vier of vijf kittens geteld! 
  Als alles goed gaat, mogen we dan ook kittens verwelkomen rond mijn verjaardag op 17 december. Iedereen op de wachtlijst heeft een mailtje gehad als het goed is, als je niets gehoord hebt dan laat het mij even weten!

  Lees verder →