Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en ik de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Zazou, Fable en Flux gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Zazou is op dit moment traditioneel Groot Internationaal Europees Kampioen & TICA Double Grand Champion. Iridium Soul Flux, uit het laatste nestje van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Groot Internationaal kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • Eventjes geduld nog 26 augustus 2017

  Ergens deze week verwachten we (eindelijk!) kittens van Flux. Waarschijnlijk zaterdag 2 of zondag 3 september, maar misschien wel zelfs iets eerder want grote nestjes worden vaak wat vroeger geboren. Dat wordt goed opletten en gezellig samen op de bank zitten deze week. Flux is ondertussen net een tonnetje op pootjes, maar ze kan nog prima (met een aanloopje) overal bovenop springen en ze zit nu ergens achter in de tuin op een uitkijkpunt dat we in de notenboom gemaakt hebben van het zonnetje te genieten. 

  Foto’s van vorige week waarop je een beetje kan zien hoe dik ze is:

  Zazou heeft nog ongeveer 3 weken te gaan, dus daar zie je nog weinig aan. Hoewel ze wel wat vaker languit op de bank ligt met alle vier de pootjes in de lucht. Even lekker de buik laten luchten. Op de foto’s was ze lekker in de tuin aan het spelen. (en Flux aan het vangen, altijd een leuk spelletje)

  Hopelijk meer nieuws volgend weekend!

  Lees verder →
 • De NeocatKat 2016/2017 8 augustus 2017

  Ieder jaar is er in Nederland tussen de showkatten van alle rassen een competitie: wie verdient de meeste punten. Dat mogen punten zijn voor titels (kampioen, internationaal kampioen etc.) en punten voor behaalde prijzen op de show zoals best in show, best of best en best in variety. Als kitten kun je alleen het laatste type punten halen want kittens kunnen nog geen kampioenstitels krijgen. En hoewel Flux in 2016/2017 maar drie shows als volwassen kat heeft gedaan, heeft ze het toch heel goed gedaan:

  Iridium Soul Flux is ‘de NeocatKat’ geworden dit jaar! 

  Zoals je kan zien op de foto is Flux heel trots hahaha. 
  Zie hier de rest van het klassement: http://www.neocat.nl/de-neocat-kat/

  Nog (ongeveer) 26 dagen en dan komen de kittens van Flux. Ze is al enorm dik ondertussen, net een balletje op stokjespoten dat heel graag op schoot ligt of met die dikke buik op je rug als je probeert te slapen 🙂

   

  Lees verder →
 • Zazou is drachtig! 1 augustus 2017

  Nogmaals goed nieuws: ook Zazou is drachtig.

  Hieronder het plaatje van de echo:
  Zoals je ziet een wat minder duidelijk plaatje dan een paar weken geleden bij Flux. Dit komt omdat Zazou net 16-17 dagen drachtig is op dit plaatje en de kittens groeien hard, dus elke dag eerder maakt een enorm verschil in wat je ziet op de echo. Er waren al wel kloppende hartjes te zien. In totaal hebben we zeker drie verschillende vruchtkamers gezien, dus dat is goed nieuws! Bij een dracht met maar één kitten zal dat ene kitten namelijk in verhouding veel groter worden en de geboorte dus moeilijker zijn.  

  We verwachten nu dus begin september en half september, áls alles goed gaat, een nestje met Egyptische Mau’s. 

  Zoals je ziet hebben de drachtige dames veel honger. En Toeter natuurlijk ook 🙂
  (vlnr Flux, Zazou & Toeter)

  Lees verder →
 • Flux is drachtig! 19 juli 2017

  Het duurde even wat langer dan verwacht, maar Flux is drachtig! 

  Vandaag was geen leuke dag in de dierenartsenpraktijk, veel te veel ongeneeslijke zieke patiënten. Dus om iedereen op te vrolijken, hebben we de 18 dagen echo van Flux gemaakt, en het opvrolijken is zeker gelukt: kleine wurmpjes van zo’n 1.6 cm lang met hele kleine kloppende hartjes van slechts 0.2 cm waren goed zichtbaar, net als oogjes, pootjes en vruchtvliezen. In totaal hebben we er vier kleine vruchtkamertjes met kittens erin geteld. (maar met de echo is het altijd lastig tellen omdat je gemakkelijk dubbel telt)

  Hier boven de echobeelden. Je ziet een ronde holte, dat is de vruchtkamer, met daarin een sliertje, dat zijn de navelstreng en de vruchtvliezen, en dan een blob: het kitten. Live kan je het hartje zelfs zien kloppen. Super leuk!
  Flux doet het ondertussen prima, ze is zelfs nog niet misselijk geweest zoals Zazou dat vaak wel is. 
  Ook Zazou is ondertussen weer bij de kater geweest en is sinds dit weekend terug, en hopelijk weet ik daarvan over 2-3 weken ook of ze drachtig is. Eind augustus/begin september en half september verwacht ik dan ook hopelijk kittens. Het blijft natuurlijk altijd spannend of alles goed gaat!

   

  Lees verder →
 • Prijzen! 10 juli 2017

  De uiteindelijke tussenstand van het TICA showjaar is bekend, en Flux heeft het heel goed gedaan!

  In de regio Europa/Rusland is ze 15e van alle kittens geworden en 20e van alle volwassen korthaar katten. Van alle Egyptische Mau’s is ze beste kitten en beste volwassene geworden!
  De awards-ceremony volgt in september in Warschau.

  Ander nieuws: ook Zazou is momenteel op bezoek bij de kater 🙂 Nogeven wachten op kleine grijze stipjeskittens!

  Lees verder →
 • Kittens? Deel drie 3 juli 2017

  Het wordt een heel aantal posts zo, maar Flux is deze week weer op bezoek geweest bij Yamir (zie pagina: Kittens) dus hopelijk over een week of drie het goede nieuws dat ze drachtig is!
  Zowel Zazou als Flux hadden bedacht nog wel een keer op vakantie te willen naar die leuke katers, dus tsja, ik rij wel weer heen en weer 🙂

  Hier onder nog de foto van toen Flux haar pootje pijn had gedaan (de vermoedelijke reden dat ze niet drachtig was, ze had flink koorts toen) samen met mama Zazou:

  Lees verder →