Cattery Iridium

Welkom op de website van mijn Egyptische Mau cattery!

Alle meest recente informatie kun je vinden onder dit bericht of op de nieuws pagina. Hier staat altijd informatie over de laatste kattenshows die we bezocht hebben, kittenfoto’s of gewoon zo maar een paar leuke foto’s. 

Informatie over mijzelf kunnen je vinden onder ‘even voorstellen,’ informatie over mijn katten (Flux, Fable & Zazou en natuurlijk ook Toeter) onder ‘mijn katten,’ en als je graag wilt weten wat de planning is voor een volgend nestje kun je op de ‘kittens’ bladzijde kijken. 

Cattery Iridium is gevestigd in Noord-Brabant, vlakbij Veghel. De naam ‘Iridium’ is afgeleid van een zilverwit metaal, heel toepasselijk want mijn katten zijn zilverkleurig en ik de kittens die hier geboren worden zullen dus ook meestal zilver zijn.
Omdat ik de Egyptische Mau echt het allermooiste kattenras vindt dat er bestaat, heb ik besloten te gaan fokken met deze kattensoort. De Egyptische Mau is een evenwichtig, actief ras dat graag speelt en enorm gebonden raakt aan zijn eigenaren. De Mau wordt in Nederland weinig gehouden, terwijl het juist om een zeer gezond, erg mooi en erg aanhankelijk ras gaat. 

Zazou, Fable en Flux gaan regelmatig naar kattenshows, zowel traditionele shows als de intensievere TICA kattenshows. Gelukkig vinden ze de shows zelf echt heel erg leuk, hoewel dit soms lastig te geloven is dat een kat shows leuk kan vinden. Je mag altijd een berichtje sturen wanneer de volgende show gepland is en eens komen kijken of ik wel de waarheid vertel!
Zazou is op dit moment traditioneel Groot Internationaal Europees Kampioen & TICA Double Grand Champion. Iridium Soul Flux, uit het laatste nestje van Zazou, is op dit moment TICA Quadruple Grand Champion en traditoneel Europees Groot Internationaal kampioen. Ptiprince iridium Fable is TICA Grand Champion en traditioneel Groot Internationaal kampioen. 

Drapaki.pl - Kratzbäume

 

Nieuws

 • Paris Animal Show 20 januari 2018

  Afgelopen weekend was het weer tijd voor de jaarlijkse Paris Animal Show in hartje Parijs. In totaal waren er wel 23 Egyptische Mau’s in de kleuren zilver, smoke en brons uit heel Europa. Leuk om alle andere fokkers te ontmoeten!
  Natuurlijk waren er ook heel veel leuke standjes met spullen, allerlei hondenrassen en heeeeel veel katten. Flux had een mooi valeriaankussentje gekregen van Alphons maar ze was niet helemaal tevreden dus heeft ze ’s nachts de andere vier kussentjes nog eerst uit de tas en daarna uit de verpakking gescheurd. ’s Ochtends op de hotelkamer had je haar moeten zien in haar cirkel met verzamelde kussentjes! Helemaal blij. 
  We hadden een fijn hotel lekker dicht bij de showhal. Vanuit het raam van onze hotelkamer konden we zelfs de Eiffeltoren zien! 
  In TICA is Flux acht keer best of breed geworden maar we hebben geen finales gehaald. 
  Op de foto Flux op tafel in een TICA ring:

  In de traditionele show is ze zondag Best in Variété geworden en beide dagen genomineerd voor Best in Show!
  Het was een gezellig show. De volgende show die we, samen met nog een aantal andere Egyptische Mau catteries, bezoeken is de Neocat Wereldshow 28 januari in Houten. 
  En: in het volgende bericht later deze week nog een verrassing! Stay tuned…

   

  Lees verder →
 • Neocat magazine 24 december 2017

  Flux staat op de cover van de Neocat magazine! De Flux Kersteditie haha. Echt super gaaf! En ook nog twee bladzijdes in het blad zelf helemaal voor Zazou en Flux. En wat een knappe opmaak van de foto’s, ik had niet gedacht dat het artikel zo mooi zou worden!

  Lees verder →
 • Alle kittens zijn naar hun nieuwe huis 9 december 2017

  Wat is het rustig en stil nu! Alle kittens zijn naar hun nieuwe huis. Flux mist ze best wel, maar heeft gelukkig Zazou als grote troost. 
  Dit is Flux net voordat Nox werd opgehaald:
  Stevig vasthouden die kittens! 
  Vanmorgen had het gesneeuwd en zag het er prachtig uit. Gelukkig kon ik daardoor nog net de laatste foto’s van Nova en Nox maken en zijn hun albums nu compleet. (zie ‘foto’s kittens’)

  We zullen de kittens heel erg missen de komende periode en foto’s van hun nieuwe huisje en hun nieuw vriendjes zijn dan ook meer dan welkom!

  Lees verder →
 • Kittens week 11 (Zazou) 2 december 2017

  Ook deze week bedankt voor alle leuke filmpjes en foto’s van de kittens in hun nieuwe huis, het is een stuk stiller maar het is fijn om te weten dat ze het allemaal zo enorm naar hun zin hebben.
  Chuck en Nori kunnen het nog steeds prima vinden, Chester is helemaal blij met zijn nieuwe Mau-vriendje en wordt zelfs al gewassen, Britje kan super goed apporteren, Chomp komt nog steeds graag in je nek liggen en Nibble is helemaal blij met zijn grote bengaal Radja als vriend:

  Radja & Nibble, Nori & Chuck

  Gelukkig mogen we deze week nog wel genieten van Nova & Nox. 
  Ze spelen heel veel met Flux & Zazou, maar ook gezellig samen zoals in dit filmpje goed te zien is:

  (Toeter schrikt zich aan het einde van het filmpje een hoedje van die gekke kittens!)

  Daarna zijn we nog maar even buiten gaan spelen, er lag zo’n mooi laagje rijp:

  Flux & Nova

  Flux, Nova & Nox zijn deze week zelfs nog op de foto geweest voor de nieuwe website van de dierenartsenpraktijk. Ik hoop dat ik zelf nog een foto krijg, volgens mij zijn ze heel mooi geworden!

  Volgende week tijd voor de laatste inenting, de laatste keer ontwormen en dan zal het wel heel erg stil worden in huis!
  Morgen volgen de foto’s van Nova & Nox.

  Nova en Nox

   

  Lees verder →
 • Kittens week 10 (Zazou) 26 november 2017

  Sinds gisteravond zijn alle kittens van Flux naar hun nieuwe baasjes. Bedankt voor alle lieve berichtjes over hoe het gaat, ik ben blij om te horen dat ze het allemaal zo goed naar hun zin hebben! En bedankt voor alle leuke filmpjes en foto’s, met als goed voorbeeld hier onder Byte (nu Chuck) en Trybble (nu Nori) in hun nieuwe huisje:

  Als laatste is gisteravond Nibble naar zijn nieuwe baasjes gegaan. Nibble mocht gelukkig iets langer blijven, omdat hij gisteren nog mee mocht naar het Nederlandse Onafhankelijke Keurmeestersgilde (NOK) om te laten zien hoe mooi de black smoke Mau kan zijn! De smoke Mau is geen tabby (zoals de ‘silver spotted black tabby’) maar een ‘black smoke.’ Toch moet je de tabby-tekening als ‘ghost marking’ (= stipjes) wel heel goed kunnen zien en dat maakt de smoke uniek omdat dit bij geen enkel ander kattenras zo is. Ook Nova, Nox, Zazou & Flux mochten natuurlijk mee. Vooral mini’s Nova en Nox trokken natuurlijk veel bekijks, ze zijn ook nog ZO schattig. 
  In totaal waren we met tien Egyptische Mau’s van drie catteries goed vertegenwoordigd op de seminar, en konden we de jury de verschillende lijnen goed laten zien. Juryleden zien op show anders slechts zelden een Egyptische Mau en dat is natuurlijk jammer en komt het keuren niet ten goede. 

  Op de foto met cattery Azova & cattery van Ermelinde:
  Nieuwe foto’s van Nova & Nox volgen vanavond, nu eerst bezoek van de baasjes van Nova!

  Lees verder →
 • Kittens week 11 (Flux) en week 9 (Zazou) 19 november 2017

  Bijna twaalf weken, en dan is het tijd voor de laatste inentingen en gaan de kittens naar hun nieuwe baasjes toe. Wat zullen we Chomp, Nibble, Trybble, Bit, Byte & Gobble enorm missen! En wat zal het rustig zijn in huis. Gelukkig mogen we nog even van Nova & Nox genieten, en zijn we niet ineens helemaal kitten-loos. 
  De kittens genieten echt van het samen buiten spelen. Het leukste is wat matige windkracht en dan achter alle bewegende eikenblaadjes-tornado’s aan jagen.
  Dit is van vanmorgen, toen we lekker even buiten een kopje koffie/thee aan het drinken waren:

  Gisteravond hadden we een feestje/spelletjesavond en hebben we RoboRally met hindernissen gespeeld. Nova en Nox zaten meestal in de doos met fiches of midden op het bord, Gobble ging er met de markers vandoor en Byte en Chomp probeerden de chips en knakworstjes te stelen.
  Op de foto midden op het bord: Nova

  Aanstaande zaterdag 25 november is er een keurmeester seminar over o.a. de Egyptische Mau.
  Flux, Zazou, Nox, Nova & Nibble zijn daar te bewonderen naast Mau’s van nog twee andere fokkers. Nibble de smoke mocht speciaal wat langer bij ons blijven hiervoor (waarvoor dank!) en zal de enige aanwezige black smoke zijn. 

  http://nokk.nl/index.php/seminars/eerstvolgende-seminar

  In de mapjes staan weer nieuwe foto’s van alle kittens, voor sommige de laatste! Hieronder Chomp in zijn lievelingspositie: slapend op de rug van Flux of Zazou. (in dit geval Flux)

   

   

  Lees verder →