Kittens Dots 8 weken oud

Alweer bijna acht weken oud. De tijd vliegt (net als de kittens) Mooncake weegt al bijna 1kg en Pretzel zit nog net onder de 900 gram. De gordijnen zijn niet meer veilig en als je soms je oor te luister zou leggen in onze woonkamer als ze de ultra-zoomies hebben, dan zou je denken dat er een kudde olifanten rondloopt. Soms is het eventjes heel stil. Dan slapen ze óf ze zijn iets aan het doen wat niet mag. Hoor je vervolgens een glas water van de keukentafel af kletteren, dan konden ze blijkbaar op de keukentafel klimmen en zaten ze met z´n vijven met hun snoet in het glas tot het omviel. Met hun kleine vlijmscherpe nageltjes kunnen ze op meer plekken komen dan je zou denken!
Naast de five-way tunnel (een kattentunnel met vijf ingangen) hebben ze nu ook het Avonturen-kleed gekregen als nieuw speelgoed. Toch blijft de topfavoriet een oranje Welpie van de Appie. De hele dag wordt hier mee gesleept en degene die m te pakken heeft wordt vol enthousiasme achtervolgd door de andere kittens.
 
Alle kittens zijn vorige week gechipt en met dank aan @Neocat waren de stambomen met de gelamineerde chipstickers binnen een paar dagen al binnen. Echt heel fijn zo´n vereniging waarbij de stambomen altijd netjes op tijd gemaakt en opgestuurd worden. Net na het chippen hebben we alle kittens in de SureFeed automatische voerbak ingeleerd zodat ze deze kunnen openen en daar hun brokjes uit kunnen eten. Momenteel beginnen de andere katten namelijk nogal rond en bol te worden van alle kittenbrokjes die ze binnen krijgen. Vooral Fable eet meestal eerst de restjes van het natvoer van de kittens op (soms zelfs tussen de kittens in terwijl ze nog aan het eten zijn) en gaat daarna nog even zijn grote bakkus vullen met de bak met brokjes die er altijd staat. Tot grote vreugde van de grote katten snappen de kittens het concept van de SureFeed nog niet en duurt het nog even voordat we de kittenbrokjes kunnen opbergen.
Macaron:
Muffin:Mooncake:Samosa:Pretzel:
vlnr: Macaron, Pretzel, Muffin, Mooncake & Samosa
Volg ons op www.facebook.com/catteryiridium of op instagram Fable_the_Egyptian_Mau voor meer foto’s!
En ander belangrijk nieuws: eind februari verwachten we nog een nestje kittens van Flux & Fable. Zoals altijd is voor dit nestje al een lange wachtlijst en het duurt een tijd voordat ik na dit nestje weer kittens zal hebben. Echobeeld van dit weekend: \\