30 september: kittens

Hoera! Flux is woensdagmiddag voor het eerst moeder geworden van zes springlevende kittens. Vier katertjes, twee poesjes, vier zilverkleurig (net als Flux dus) en als verrassing ook twee smoke kittens! (dat is één tintje donkerder dan zilver, maar niet zwart)
Zowel de eigenaar van Yamir wist niet dat hij smoke droeg en ik wist ook niet zeker dat Flux smoke draagt dus dat is wel heel leuk!
Op de foto hier onder kun je redelijk goed zien dat de kittens in het midden donkerder zijn dan de rest. De andere kittens lijken heel donker, maar worden dezelfde kleur als Flux. 

De geboorte verliep zéér voorspoedig, in een ruim uur waren er al vier kittens geboren en om zes uur waren alle kittens er. Ze kwamen ook allemaal luid piepend ter wereld en waren nog maar half geboren voordat ze al aan het drinken waren.
In het begin was het even schrikken voor Flux, die rare piep-dingen, maar nu is ze een hele bezorgde moeder die echt nog geen minuut de kittens alleen laat en af en toe zelfs niet durft te gaan liggen omdat ze bang is dat ze er eentje zou pletten. Flux heeft ondertussen (roomservice) super goed gegeten en prima gedronken. De kittens zijn allemaal al goed aangekomen sinds gisteren en variëren in gewicht tussen de 80 en 110 (!) gram. Dat is niet mis voor zo’n groot nest. (de meeste zitten rond de 90 gram hoor, maar één zilveren katertje…)

Zazou is ondertussen niet weg te slaan uit de slaapkamer en zit continu op wacht in de buurt van de kittens. (maar laat de kittens zelf wel met rust, ze blijft gewoon rustig spinnend in de buurt zitten)

Hopelijk gaat het allemaal goed de komende weken en hebben we straks zes kleine stipjes door het huis heen springen! Alle kittens hebben namen van ‘units of information’ gekregen. (zoals megabyte en kilobyte bijvoorbeeld):
Welkom Bit, Byte, Nybble, Chomp, Gobble & Trybble

De komende weken zullen we zien of alles goed blijft gaan, zes is een groot aantal voor een eerste nestje dus het blijft een beetje spannend. Op de pagina ‘foto’s’ hebben alle kittens alvast een fotoalbum gekregen waar ik de komende weken voor iedere kitten foto’s in zal plaatsen zodat je ze kan zien opgroeien. (maar nu blijven ze lekker nog even bij mama in de kast liggen)