16 dagen oud

Alle kittens zijn alweer boven de 300 gram. Het is jammer dat ze nog te klein zijn om te genieten van dit prachtige weer, maar ze genieten momenteel nog meer van rondkruipen in hun veilige plekje en beginnen steeds meer alles te proeven. (de handdoek, elkaar, Zazou)
Zazou is ondanks het prachtige weer meestal bij de kittens te vinden. Hoewel ze natuurlijk ook heerlijk in het zonnetje gaat zitten. Meestal loopt ze de tuin net ver genoeg in tot ze vol in de zon zit, en gaat ze dan even tevreden zitten te bakken. Of ze loopt naar één van de grote stenen in de moestuin voor een extra goede opwarm-sessie. 

Flux is ondertussen meer dan 1.5x zo zwaar geworden. Ze komt bijna de trap niet op! Ik help haar met kammen omdat ze buiging naar haar onderrug al niet meer kan maken en verder ligt ze veel in een hangmatje te slapen. Ik denk dat dat prettiger is voor haar buik. Verder zijn er nog geen tekenen dat de kittens gaan verschijnen, hopelijk gaat dat deze week wel gebeuren want ik vind Flux een beetje zielig zo. 

Fable had deze week een ander soort uitje: op de dierenartsenpraktijk gingen we oefenen met het maken van hartecho’s bij spoedpatiënten. Helaas was onze gekozen patiënt (een hond) écht niet gediend van al dat gefruts aan zijn lijf dus heb ik gauw Fable even laten brengen. Ik denk dat ook Fable wel een betere tijdbesteding had kunnen bedenken maar hij heeft toch maar netjes meer dan een uur stil gelegen terwijl we alle onderdelen van z’n hart bekeken hebben. Trouwens altijd spannend als je naar je eigen dier gaat kijken, wie weet zie je iets raars! Gelukkig was er een cardioloog bij onze training en goed nieuws: Fable’s hart is fenomenaal 😛 
De Egyptische Mau is dan ook één van de rassen waarbij hartaandoeningen eigenlijk niet beschreven zijn gelukkig. 

Gisteren en vandaag hebben we nog foto’s gemaakt van de kittens. Eerst met gekleurde eieren (gisteren) en vandaag nog met de al beschilderde eieren omdat ik nog niet helemaal tevreden was. Ik vind ze nog steeds niet hélemaal super, de kittens kruipen alle kanten op ondertussen, vorige week zaten ze nog zo lief stil! In de albums van de kittens staan de foto’s.
(zie ”foto’s kittens” en klik op de albums om de foto’s te zien. 
De kittens zijn nu 2 weken oud, vanaf 4 weken begin ik met één voor één iedereen uitnodigen van de wachtlijst. (nog even geduld dus!)

Rest mij niets anders dan iedereen een fijne Pasen te wensen! Ook namens Flux: